Aparatologia

A centre Terapèutic disposem dels darrers aparells mèdics.

LA DIATÈRMIA CAPACITIVA PROFUNDA

Actua com un potent analgèsic i antiinflamatori en tot tipus de traumatismes, lesions articulars, téndino musculars i lligamentoses, aconseguim amb el seu tractament tres efectes fisiològic generals:

  • Efecte tèrmic terapèutic, que provoca un augment del metabolisme dels teixits.
  • Efecte mecànic que facilita l’alliberament de substàncies vas-actives, histamines, etc..
  • Efecte piezoelèctric i ressonador, que reequilibra el potencial de membrana plasmàtica alterat o negativitza el camp electromagnètic de la membrana cel·lular i així augmentant l’acceleració del metabolisme cel·lular.

LÀMPADA TDP D’INFRAROIG CURATIVA

Combina la medicina Occidental amb la Medicina Tradicional Xinesa. Quan el dics de ceràmica amb més de 30 tipus de minerals s’escalfa per  sobre dels 280 graus Celsius, produeix una fluctuació d’ones electromagnètiques que genera un reconfortant i agradable calor, que  influeix en el flux de l’energia a través de tot el cos. Sovint és utilitzada en  l’acupuntura  com a substitut de la moxibustió,i l’ús de la LampadaTDP pot ajudar a eliminar els bloquejos d’energia en els meridians.

D’altra banda, des del punt de vista de la medicina occidental, la ressonància electrònica reforça el moviment atòmic i molecular a l’interior del cos i crea la “reacció de calor intern”.

APARELLS D’ELECTROACUPUNTURA

Com actua la (EA) en el Tractament del dolor? Comporta a una disminució del dolor local i la modulació del mateix, a nivell del còrtex cerebral.

  • Electroacupuntura de baixa freqüència (2 a 4 Hz). Dóna un augment d’encefalines beta endorfíniques . Crea un augment de ARN missatger en precursors d’encefalines en el nucli Arcuatum.
  • Electroacupuntura d’alta freqüència (80 a 100 Hz).Crea un augment de la Dinorfina en la substància gris periacueductal.

L’acupuntura indueix l’estimulació de l’eix hipotàlem –hipofisiari – adrenal , aconseguint l’estimulació del circuit central d’opiodes endògens, reduint o inhibint l’ascens del senyal de dolor.

Aquesta informació inflamatòria arriba al Tàlem ( per les TNF-alfa interleucines) , que la processa, i el Tàlem dona una resposta eferent antiinflamatòria via: 1) Sistema Nerviós Autònom (SNA) i 2) Via hormonal.

Les terminacions nervioses parasimpàtiques alliberen acetilcolina (que suprimeix la síntesi de citoquines inflamatòries).

Per via hormonal s’indueix l’alliberament de glucocorticoides i de l’hormona estimulant dels melanòcits entre altres coses.

Les aferències viscerals i somàtiques de l’acupuntura es poden transmetre a nivell suprasegmentari, a través de senyals antiinflamatòries:

  • Eferència directa antiinflamatòria via nucli dorsal del N.Vago.
  • Eferència directa antiinflamatòria a través del nucli del tracta solitari del N. Vago, amb efecte hormonal i reflexes autonòmics mediats per l’hipotàlem i l’eix hipotàlam-hipofisari-adrenal.
  • Eferència antiinflamatòria via nuclis del tronc cerebral amb reflexes hormonals i autonòmics, similars a l’anterior.

Terapèutic us ofereix la possibilitat de complementar la vostra revisió mèdica amb:

ECOCARDIOGRAMA/DOPPLER COLOR

Aquesta tècnica ultrasònica permet la imatge directa del batec de les cavitats del cor per valorar-ne les dimensions, els gruixos, la contractilitat i la de les vàlvules per precisar-ne la funció per mitjà dels mapes de fluxos en color.

La prova  que estableix el diagnòstic  de la causa  més freqüent  de mort sobtada  en joves, la miocardiopatia hipertròfica, és l’Ecocardiograma /Doppler.

REGISTRE  ECG AMBULATORI DE HOLTER

Registre de 24 h  de la freqüència cardíaca, per a l’estudi d’aritmies, taqui o bradicàrdies  o bloquejos   del ritme, tant en persones sanes com  en  persones  amb transtorns cardíacs.

MONITORITZACIÓ AMBULATÒRIA  DE  PRESSIÓ ARTERIAL (MAPA)

Per analitzar el comportament  de la pressió arterial  durant 24  hores i en  diverses circumstàncies, tant en hipertensos coneguts  com amb resposta hipertensiva en l’esport.

APARELLS D’ ELECTROESTIMULACIÓ I CORRENTS FARÀDIQUES

DESFIBRIL.LADOR DEA

De obligatorietat en un Centre de Medicina  Esportiva, per a Fibril.lació Ventricular.

APARELLS D’ELECTROCARDIOGRAMA, ESPIROMETRIA I PULSI-OXIMETRIA

MÀQUINA VIBRATÒRIA D’ALTA POTÈNCIA

Indicada per treballar sobre transtors osteomusculars i densitat òssia, així com tonificació muscular.